Вијести

ТУЖИЛАШТВО БиХ ЋЕ УПУТИТИ ПРИЈЕДЛОГ ЗА ОДРЕЂИВАЊЕ МЈЕРЕ ПРИТВОРА ЗА ОСУМЊИЧЕНОГ ЗА РАТНЕ ЗЛОЧИНЕ

26.10.2017. 15:44

Након испитивања осумњиченог, тужилац Посебног одјела за ратне злочине ће упутити приједлог притвора за осумњиченог Алминка Исламовића, рођеног 1960. године.

ТУЖИЛАШТВО БиХ ЋЕ УПУТИТИ ПРИЈЕДЛОГ ЗА ОДРЕЂИВАЊЕ МЈЕРЕ ПРИТВОРА ЗА ОСУМЊИЧЕНОГ ЗА РАТНЕ ЗЛОЧИНЕ

Након што је испитао осумњиченог, поступајући тужилац Тужилаштва БиХ ће према Суду БиХ упутити приједлог за одређивање мјере притвора за осумњиченог Алминка Исламовића, рођеног 1960. године.

Осумњичени је под истрагом да је као бивши припадник Војне полиције ХВО-а починио ратне злочине над жртвама српске националности на више локација на подручју Босанског Брода, 1992. године.

Злочини за које се сумњичи односе се на убиства, незаконита затварања, мучења и злостављања те постављања као тзв. “живи штит“ цивила српске националности на подручју Босанског Брода.

Мјера притвора ће бити предложена из разлога описаних у члану 132. тачкама а) и б) ЗКП-а БиХ, односно због опасности од бјекства јер осумњичени посједује држављанство Р Хрватске те би могао постати недоступан правосуђу БиХ, као и због опасности да би боравком на слободи осумњичени могао ометати истрагу, прикривати доказе те вршити утицај на свједоке или саучеснике.

Осумњичени је лишен сободе на граничном прелазу на изласку из БиХ, на основу наредбе Тужилаштва БиХ, након чега је предат Тужилаштву Босне и Херцеговине.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba