Вијести

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ПРОТИВ ЕМИРА ТУКУЉА, ЗАПОСЛЕНИКА ЦАРИНЕ, ЗБОГ ЗЛОУПОТРЕБЕ СЛУЖБЕНОГ ПОЛОЖАЈА

11.10.2017. 15:03

Тужилац Тужилаштва БиХ подигао је оптужницу против Емира Тукуља, рођеног 1964. године у Орашју, држављанина Босне и Херцеговине, службеника УИО БиХ на позицији цариника - сарадника на ГП Орашје.

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ПРОТИВ ЕМИРА ТУКУЉА, ЗАПОСЛЕНИКА ЦАРИНЕ, ЗБОГ ЗЛОУПОТРЕБЕ СЛУЖБЕНОГ ПОЛОЖАЈА

У оптужници се наводи да је Емир Тукуљ, дана 04. 11. 2016. године, у вечерњим часовима, на граничном прелазу Орашје, приликом обављања послова цариника - сарадника, пропустио теретно моторно возило и приколицу, аустријских регистарских ознака, у којима се налазила половна техничка и текстилна роба те није извршио контролу и царињење робе која се уноси у царинско подручје Босне и Херцеговине, све у намјери да другоме прибави корист.

Оптужени се терети да трећем лицу није извршио наплату царинских дажбина и дажбина уз потврду о наплати индиректних пореза на укупан износ процијењене вриједности робе од 5.958,00 КМ, оштетивши на тај начин буџет БиХ за износ од 1.598,15 КМ.

Оптужени се терети да је, не извршивши своју службену дужност, другоме прибавио корист и другом нанио штету те починио кривично дјело злоупотреба положаја или овлаштења из чл. 220. став 1. КЗ-а БиХ.

Оптужница је прослијеђена на потврђивање Суду БиХ.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba