Вијести

ПРЕДСТАВНИК ТУЖИЛАШТВА БиХ УЧЕСТВОВАО У ПАНЕЛУ ПОСВЕЋЕНОМ ПРИБЛИЖАВАЊУ РАДА ТУЖИЛАШТВА БиХ И СУДА БиХ ЛОКАЛНИМ ЗАЈЕДНИЦИМА, КОЈИ ЈЕ ОДРЖАН У ДОБОЈУ

03.10.2017. 15:16

На састанку су презентовани рад и резултати правосудних институција, као и могућности за комуникацију и сарадњу грађана и локалних заједница са правосудним институцијама.  

ПРЕДСТАВНИК ТУЖИЛАШТВА БиХ УЧЕСТВОВАО У ПАНЕЛУ ПОСВЕЋЕНОМ ПРИБЛИЖАВАЊУ РАДА ТУЖИЛАШТВА БиХ И СУДА БиХ ЛОКАЛНИМ ЗАЈЕДНИЦИМА, КОЈИ ЈЕ ОДРЖАН У ДОБОЈУ

У Добоју је, у организацији Хелсиншког одбора РС, организована дебата у локалној заједници, на којој су учествовали представници Тужилаштва БиХ, Суда БиХ и Одсјека кривичне одбране (ОКО) при Министарству правде БиХ.

Представник Тужилаштва БиХ, руководилац Одјела за односе с јавношћу Борис Грубешић, презентовао је историју и унутрашњу организацију институције Тужилаштва БиХ, до сада остварене резултате, као и активности које тужилаштво проводи у сарадњи са локалном заједницом, удружењима жртава и невладиним сектором у Босни и Херцеговини.

На дебати је учествовало око 30 представника локалне заједнице, укључујући представнике институција власти, правосуђа, полицијских структура, као и представници академских институција, невладиног сектора и медија.

Тужилаштво БиХ проводи активности усмјерене на сарадњу са локалном заједницом, како би се грађанима из свих крајева БиХ пружиле квалитетне информације о правосудним институцијама у локалној заједници те презентовали модели комуникације и сарадње са правосуђем.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba