Vijesti

PREDSTAVNIK TUŽITELJSTVA BiH SUDJELOVAO U PANELU POSVEĆENOM PRIBLIŽAVANJU RADA TUŽITELJSTVA BiH I SUDA BiH LOKALNIM ZAJEDNICIMA, KOJI JE ODRŽAN U DOBOJU

03.10.2017. 15:16

Na sastanku su prezentirani rad i rezultati pravosudnih institucija, kao i mogućnosti za komunikaciju i suradnju građana i lokalnih zajednica sa pravosudnim institucijama.  

PREDSTAVNIK TUŽITELJSTVA BiH SUDJELOVAO U PANELU POSVEĆENOM PRIBLIŽAVANJU RADA TUŽITELJSTVA BiH I SUDA BiH LOKALNIM ZAJEDNICIMA, KOJI JE ODRŽAN U DOBOJU

U Doboju je, u organizaciji Helsinškog odbora RS, organizirana debata u lokalnoj zajednici, na kojoj su sudjelovali predstavnici Tužiteljstva BiH, Suda BiH i Odsjeka kaznene obrane (OKO) pri Ministarstvu pravosuđa BiH.

Predstavnik Tužiteljstva BiH, rukovoditelj Odjela za odnose s javnošću Boris Grubešić, prezentirao je povijest i unutarnji ustroj institucije Tužiteljstva BiH, do sada ostvarene rezultate, kao i aktivnosti koje tužiteljstvo provodi u suradnji sa lokalnom zajednicom, udrugama žrtava i nevladinim sektorom u Bosni i Hercegovini.

Na debati je sudjelovalo oko 30 predstavnika lokalne zajednice, uključujući predstavnike institucija vlasti, pravosuđa, policijskih struktura, kao i predstavnici akademskih institucija, nevladinog sektora i medija.

Tužiteljstvo BiH provodi aktivnosti usmjerene na suradnju sa lokalnom zajednicom, kako bi se građanima iz svih krajeva BiH pružile kvalitetne informacije o pravosudnim institucijama u lokalnoj zajednici te prezentirali modeli komunikacije i suradnje sa pravosuđem.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba