Вијести

ПО НАЛОГУ ТУЖИЛАШТВА БиХ РЕАЛИЗУЈЕ СЕ АКЦИЈА У БОРБИ ПРОТИВ НЕДОЗВОЉЕНОГ ПРОМЕТА АКЦИЗНИМ ПРОИЗВОДИМА

26.09.2017. 10:16

На подручју Бање Луке и Тузле, више десетина полицијских службеника SIPA-е врше претресе и лишења слободе осумњичених лица. Тужилац Тужилаштва БиХ се налази на терену у Бањој Луци, са својим тимом, гдје координише активности полицијских службеника.

ПО НАЛОГУ ТУЖИЛАШТВА БиХ РЕАЛИЗУЈЕ СЕ АКЦИЈА У БОРБИ ПРОТИВ НЕДОЗВОЉЕНОГ ПРОМЕТА АКЦИЗНИМ ПРОИЗВОДИМА

Од раних јутарњих часова, на подручју Бање Луке и Тузле, на укупно 3 локације се реализују активности лишења слободе осумњичених и претреса објеката и просторија које користе осумњичена лица.

Истрага се односи на лица осумњичена за кривична дјела организираног криминала из члана 250. КЗ-а БиХ, а у вези са кривичним дјелом недозвољеног промета акцизних производа из члана 210а. КЗ-а БиХ.

Спровођењем темељите истраге прикупљени су докази да су осумњичена лица, већ дужи временски период, као организована криминална група вршили недозвољен промет веће количине акцизних производа-цигарета, чиме су буџету БиХ наносили штету у великим износима, а себи омогућили незакониту имовинску корист.

Након лишења слободе поступајући тужилац ће испитати осумњичене, након чега ће донијети одлуку о даљим активностима у складу са законом.

Тужилаштво БиХ и SIPA предузимају интензивне активности у борби против недозвољеног промета акцизних производа, чиме се наноси велика штета буџету БиХ те на тај начин и свим грађанима наше земље.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba