Vijesti

PO NALOGU TUŽILAŠTVA BiH REALIZIRA SE AKCIJA U BORBI PROTIV NEDOZVOLJENOG PROMETA AKCIZNIM PROIZVODIMA

26.09.2017. 10:16

Na području Banjaluke i Tuzle, više desetina policijskih službenika SIPA-e vrše pretrese i lišenja slobode osumnjičenih osoba. Tužilac Tužilaštva BiH se nalazi na terenu u Banjaluci, sa svojim timom, gdje koordinira aktivnosti policijskih službenika.

PO NALOGU TUŽILAŠTVA BiH REALIZIRA SE AKCIJA U BORBI PROTIV NEDOZVOLJENOG PROMETA AKCIZNIM PROIZVODIMA

Od ranih jutarnjih sati, na području Banjaluke i Tuzle, na ukupno 3 lokacije se realiziraju aktivnosti lišenja slobode osumnjičenih i pretresa objekata i prostorija koje koriste osumnjičene osobe.

Istraga se odnosi na osobe osumnjičene za krivična djela organiziranog kriminala iz člana 250. KZ-a BiH, a u vezi sa krivičnim djelom nedozvoljenog prometa akciznih proizvoda iz člana 210a. KZ-a BiH.

Sprovođenjem temeljite istrage prikupljeni su dokazi da su osumnjičene osobe, već duži vremenski period, kao organizirana kriminalna grupa vršile nedozvoljen promet veće količine akciznih proizvoda-cigareta, čime su budžetu BiH nanosili štetu u velikim iznosima, a sebi omogućili nezakonitu imovinsku korist.

Nakon lišenja slobode postupajući tužilac će ispitati osumnjičene, nakon čega će donijeti odluku o daljim aktivnostima u skladu sa zakonom.

Tužilaštvo BiH i SIPA preduzimaju intenzivne aktivnosti u borbi protiv nedozvoljenog prometa akciznih proizvoda, čime se nanosi velika šteta budžetu BiH te na taj način i svim građanima naše zemlje.


 Štampaj


www.tuzilastvobih.gov.ba