Вијести

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ЗА КРИВИЧНО ДЈЕЛО НЕДОЗВОЉЕН ПРОМЕТ АКЦИЗНИХ ПРОИЗВОДА

25.09.2017. 12:21

Тужилац Одјела II Тужилаштва БиХ подигао је оптужницу против:    

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ЗА КРИВИЧНО ДЈЕЛО НЕДОЗВОЉЕН ПРОМЕТ АКЦИЗНИХ ПРОИЗВОДА

- КАСИМА ГОЛУБОВИЋА, рођеног 1966. године у мјесту Голубовићи, општина Велика Кладуша, држављанина БиХ.

Према наводима оптужнице, Голубовић се терети да је 19. јуна 2017. године превозио већу количину резаног дувана у циљу стицања противправне имовинске користи, у намјери да исти стави у промет, а који није био обиљежен акцизним маркицама прописаним пореским законодавством БиХ.

Оптужени је наведеног дана, у вечерњим часовима, на магистралном путу М14 Нови Град – Босанска Крупа, у мјесту Босанска Отока, у граничном појасу Босне и Херцеговине и Републике Хрватске, у гепеку путничког моторног возила превозио 120,036 кг резаног дувана запакованог у ПВЦ кесе, а који је претходно набавио од њему познатог лица на подручју пијаце у Бањој Луци.

Приликом извршене контроле над предметним моторним возилом, овлаштена службена лица Граничне полиције БиХ су одузела поменути дуван који је био намијењен за продају на црном тржишту.

Износ пореза и акцизе за килограм резаног дувана износи око 100 КМ, па се кријумчарењем количине од око 120 килограма наноси штета буџету БиХ од око 10.000 КМ.

Оптужени се терети да је починио кривично дјело недозвољен промет акцизних производа из члана 210а. у вези са чланом 26. Кривичног закона БиХ.

Оптужница је прослијеђена на потврђивање Суду БиХ.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba