Вијести

В.Д. ГЛАВНОГ ТУЖИОЦА, ГОРДАНА ТАДИЋ, САСТАЛА СЕ СА ПРЕДСТАВНИКОМ SIRACUSA ПРОЈЕКТА ЗА БОРБУ ПРОТИВ НЕДОЗВОЉЕНЕ ТРГОВИНЕ И КРИЈУМЧАРЕЊА

18.09.2017. 15:10

В.д. главног тужиоца Тужилаштва БиХ, Гордана Тадић, са званичницима Тужилаштва БиХ, замјеницом Озренком Нешковић и замјеником руководиоца Посебног одјела за ратне злочине, Изетом Одобашићем, састала се са г. Тобиасом Фрименом, из Међународног института Siracusa.

В.Д. ГЛАВНОГ ТУЖИОЦА, ГОРДАНА ТАДИЋ, САСТАЛА СЕ СА ПРЕДСТАВНИКОМ SIRACUSA ПРОЈЕКТА ЗА БОРБУ ПРОТИВ НЕДОЗВОЉЕНЕ ТРГОВИНЕ И КРИЈУМЧАРЕЊА

На састанку је разговарано о активностима које овај међународни институт, који се активно бави кривичним правом и заштитом људских права, прeдузима у сегменту борбе против недозвољене трговине.

Наведени Институт проводи пројекат који се односи на борбу против недозвољене трговине и кријумчарења на подручју југоисточне Европе те су жељели остварити контакт са Тужилаштвом БиХ, као институцијом која у оквиру кривичних дјела из своје надлежности процесуира и починиоце кривичних дјела која се односе на недозвољену трговину, као и кријумчарење људи и робе.

Представници Тужилаштва БиХ упознали су г. Фримена са досадашњим радом и активностима Тужилаштва БиХ, а на састанку је разговарано о могућој сарадњи у активностима и пројектима које проводи Међународни институт Siracusa.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba