Vijesti

V.D. GLAVNOG TUŽITELJA, GORDANA TADIĆ, SASTALA SE SA PREDSTAVNIKOM SIRACUSA PROJEKTA ZA BORBU PROTIV NEDOZVOLJENE TRGOVINE I KRIJUMČARENJA

18.09.2017. 15:10

V.d. glavnog tužitelja Tužiteljstva BiH, Gordana Tadić, sa dužnosnicima Tužiteljstva BiH, zamjenicom Ozrenkom Nešković i zamjenikom rukovoditelja Posebnog odjela za ratne zločine, Izetom Odobašićem, sastala se sa g. Tobiasom Freemanom, iz Međunarodnog instituta Siracusa.

V.D. GLAVNOG TUŽITELJA, GORDANA TADIĆ, SASTALA SE SA PREDSTAVNIKOM SIRACUSA PROJEKTA ZA BORBU PROTIV NEDOZVOLJENE TRGOVINE I KRIJUMČARENJA

Na sastanku je razgovarano o aktivnostima koje ovaj međunarodni institut, koji se aktivno bavi kaznenim pravom i zaštitom ljudskih prava, poduzima u segmentu borbe protiv nedozvoljene trgovine.

Navedeni institut provodi projekat koji se odnosi na borbu protiv nedozvoljene trgovine i krijumčarenja na području jugoistočne Europe te su željeli ostvariti kontakt sa Tužiteljstvom BiH, kao institucijom koja u okviru kaznenih djela iz svoje nadležnosti procesuira i počinitelje kaznenih djela koja se odnose na nedozvoljenu trgovinu, kao i krijumčarenje ljudi i robe.

Predstavnici Tužiteljstva BiH upoznali su g. Freemana sa dosadašnjim radom i aktivnostima Tužiteljstva BiH, a na sastanku je razgovarano o mogućoj suradnji u aktivnostima i projektima koje provodi Međunarodni institut Siracusa.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba