Vijesti

V.D. GLAVNOG TUŽIOCA, GORDANA TADIĆ, SASTALA SE SA PREDSTAVNIKOM SIRACUSA PROJEKTA ZA BORBU PROTIV NEDOZVOLJENE TRGOVINE I KRIJUMČARENJA

18.09.2017. 15:10

V.d. glavnog tužioca Tužilaštva BiH, Gordana Tadić, sa zvaničnicima Tužilaštva BiH, zamjenicom Ozrenkom Nešković i zamjenikom rukovodioca Posebnog odjela za ratne zločine, Izetom Odobašićem, sastala se sa g. Tobiasom Freemanom, iz Međunarodnog instituta Siracusa.

V.D. GLAVNOG TUŽIOCA, GORDANA TADIĆ, SASTALA SE SA PREDSTAVNIKOM SIRACUSA PROJEKTA ZA BORBU PROTIV NEDOZVOLJENE TRGOVINE I KRIJUMČARENJA

Na sastanku je razgovarano o aktivnostima koje ovaj međunarodni institut, koji se aktivno bavi krivičnim pravom i zaštitom ljudskih prava, preduzima u segmentu borbe protiv nedozvoljene trgovine.

Navedeni Institut provodi projekat koji se odnosi na borbu protiv nedozvoljene trgovine i krijumčarenja na području jugoistočne Evrope te su željeli ostvariti kontakt sa Tužilaštvom BiH, kao institucijom koja u okviru krivičnih djela iz svoje nadležnosti procesuira i počinioce krivičnih djela koja se odnose na nedozvoljenu trgovinu, kao i krijumčarenje ljudi i robe.

Predstavnici Tužilaštva BiH upoznali su g. Freemana sa dosadašnjim radom i aktivnostima Tužilaštva BiH, a na sastanku je razgovarano o mogućoj saradnji u aktivnostima i projektima koje provodi Međunarodni institut Siracusa.


 Štampaj


www.tuzilastvobih.gov.ba