Вијести

ПРЕДЛОЖЕНА МЈЕРА ПРИТВОРА ЗА ОСУМЊИЧЕНА ЛИЦА ЛИШЕНА СЛОБОДЕ У АКЦИЈИ „РОВЕР“

13.09.2017. 15:47

Након испитивања осумњичених лица, према Суду БиХ је упућен приједлог за одређивање мјере притвора за троје осумњичених.

ПРЕДЛОЖЕНА МЈЕРА ПРИТВОРА ЗА ОСУМЊИЧЕНА ЛИЦА ЛИШЕНА СЛОБОДЕ У АКЦИЈИ „РОВЕР“

Мјера притвора предложена је из разлога описаних у члану 132. тачки ц) ЗКП-а БиХ,  због оправдане сумње да би осумњичени, уколико би се нашли на слободи, могли поново извршити неко од кривичних дјела која им се стављају на терет.

Притвор је предложен за осумњичене:

  1. СРЕБРЕНКА БАЛАВЦА, рођеног 1962. године у Стоцу,
  2. СМАИЛЕ БАЛАВАЦ, рођене 1966. у Мостару, и
  3. НИКОЛУ ХРСТИЋА, рођеног 1964. године у општини Љубушки.

Наведени осумњичени су лишени слободе у акцији проведеној по налогу Тужилаштва БиХ,  а која се односи на процесуирање лица осумњичених за кривична дјела организованог криминала и неовлаштеног промета опојним дрогама.

Осумњичени су под истрагом да су, заједно са њима познатим лицима са подручја Босне и Херцеговине и Р Црне Горе,  као организована криминална група, дужи временски период набављали опојну дрогу „сканк“ и вршили дистрибуцију и препродају исте на подручју Мостара, Херцеговине и широм БиХ.

Током проведене истраге, претреса и лишења слободе, заплијењена је већа количина наркотика, доказних материјала, оружја и других предмета који могу послужити као доказ у даљем поступку.

Тужилаштво БиХ наставља интензивну истрагу у овом предмету.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba