Vijesti

PREDLOŽENA MJERA PRITVORA ZA OSUMNJIČENE OSOBE LIŠENE SLOBODE U AKCIJI „ROVER“

13.09.2017. 15:47

Nakon ispitivanja osumnjičenih osoba, prema Sudu BiH je upućen prijedlog za određivanje mjere pritvora za troje osumnjičenih.

PREDLOŽENA MJERA PRITVORA ZA OSUMNJIČENE OSOBE LIŠENE SLOBODE U AKCIJI „ROVER“

Mjera pritvora predložena je iz razloga opisanih u članu 132. tački c) ZKP-a BiH zbog opravdane sumnje da bi osumnjičeni, ukoliko bi se našli na slobodi, mogli ponovo izvršiti neko od krivičnih djela koja im se stavljaju na teret.

Pritvor je predložen za osumnjičene:

  1. SREBRENKA BALAVCA, rođenog 1962. godine u Stocu,
  2. SMAILE BALAVAC, rođene 1966. u Mostaru, i
  3. NIKOLU HRSTIĆA, rođenog 1964. godine u općini Ljubuški.

Navedeni osumnjičeni su lišeni slobode u akciji provedenoj po nalogu Tužilaštva BiH, a koja se odnosi na procesuiranje osoba osumnjičenih za krivična djela organiziranog kriminala i neovlaštenog prometa opojnim drogama.

Osumnjičeni su pod istragom da su, zajedno sa njima poznatim osobama sa područja Bosne i Hercegovine i R Crne Gore, kao organizirana kriminalna grupa, duži vremenski period nabavljali opojnu drogu „skunk“ i vršili distribuciju i preprodaju iste na području Mostara, Hercegovine i širom BiH.

Tokom provedene istrage, pretresa i lišenja slobode, zaplijenjena je veća količina narkotika, dokaznih materijala, oružja i drugih predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

Tužilaštvo BiH nastavlja intenzivnu istragu u ovom predmetu.


 Štampaj


www.tuzilastvobih.gov.ba