Вијести

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ЗА ПОРЕСКУ УТАЈУ; БУЏЕТ БиХ ОШТЕЋЕН ЗА 208.296,00 КМ

12.09.2017. 15:44

Тужилац у Посебном одјелу за организовани криминал, привредни криминал и корупцију Тужилаштва БиХ подигао је оптужницу против:

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ЗА ПОРЕСКУ УТАЈУ; БУЏЕТ БиХ ОШТЕЋЕН ЗА 208.296,00 КМ

- ЈЕЛЕНКА ВАСИЋА, рођеног 1973. године у Зворнику, држављанина БиХ, и

- ПРАВНОГ ЛИЦА “ЗВОРНИКПУТЕВИ“ а.д. Зворник, чији је директор ЈЕЛЕНКО ВАСИЋ.

Оптужени се терете да су у периоду од мјесеца маја 2013. до децембра 2015. године, у својству директора и одговорног лица у правном лицу ,,ЗВОРНИКПУТЕВИ“ а.д. Зворник, починили утају ПДВ-а у укупном износу од 208.296,00 КМ, за који су оштетили буџет БиХ.

Према наводима оптужнице, оптужени Васић се терети да није у потпуности приказао и пријавио Управи за индиректно опорезивање БиХ остварени промет путем поднесених пријава самоопорезивања у књиговодственој евиденцији по основу извршеног промета добара и услуга на домаћем тржишту, на који начин је незаконито умањио обавезе по основу извршеног промета у поменутом износу.

Правно лице “ЗВОРНИКПУТЕВИ“ а.д. Зворник се терети да је као правно лице располагало противправно оствареном имовинском користи, коју је остварио оптужени Јеленко Васић.  

Оптужени се терете да су починили, Јеленко Васић продужено кривично дјело порезне утаје или преваре из члана 210. став 4. у вези са ставом 1. и чланом 54. КЗ-а БиХ, а правно лице "ЗВОРНИКПУТЕВИ" а.д. Зворник, продужено кривично дјело порезне утаје или преваре из члана 210. став 4. у вези са ставом 1. и члановима 54. и 124. истог Закона.

Оптужница је прослијеђена Суду БиХ.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba