Вијести

ИНФОРМАЦИЈА ЗА МЕДИЈЕ

06.09.2017. 08:18

ТУЖИЛАШТВО БиХ ЗАЈЕДНО СА ДРЖАВНОМ АГЕНЦИЈОМ ЗА ИСТРАГЕ И ЗАШТИТУ – SIPA ИНТЕНЗИВНО РАДИ НА РАСВЈЕТЉАВАЊУ СВИХ ОКОЛНОСТИ ВЕЗАНИХ ЗА САЗНАЊА О ПРАЋЕЊУ И ПРИСЛУШКИВАЊУ В.Д. ГЛАВНОГ ТУЖИОЦА

ИНФОРМАЦИЈА ЗА МЕДИЈЕ

Поводом недавних догађаја а везаних за праћење и прислушкивање в.д. главног тужиоца Гордане Тадић и потпредсједнице ВСТС-а Ружице Јукић, а који су различито интерпретирани у јавности, Тужилаштво БиХ поводом учесталих упита о наведеним догађајима информише јавност да је:

Поступајући по наредби Тужилаштва БиХ, Државна агенција за истраге и заштиту SIPA доставила извјештај о предузетим радњама у којем се, између осталог, наводи да интерном контролом у оквиру SIPA-е није утврђено поступање те агенције у вези са наведеним догађајем који се односи на тајно праћење и надзор комуникација наведених лица. Истичемо да ће Тужилаштво БиХ у сарадњи са SIPA-ом, а по потреби и осталим полицијским агенцијама, наставити са провођењем свих потребних истражних радњи у циљу расвјетљавања околоности и чињеница важних за доношење тужилачке одлуке, а о чему ће јавност бити информисана.

Тужилаштво БиХ и SIPA од свог оснивања 2004. године имају добру, директну и свакодневну сарадњу и већ 13 година заједнички раде на борби против свих облика криминала у оквиру својих законом утврђених надлежности.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba