Vijesti

INFORMACIJA ZA MEDIJE

06.09.2017. 08:18

TUŽILAŠTVO BiH ZAJEDNO SA DRŽAVNOM AGENCIJOM ZA ISTRAGE I ZAŠTITU – SIPA INTENZIVNO RADI NA RASVJETLJAVANJU SVIH OKOLNOSTI VEZANIH ZA SAZNANJA O PRAĆENJU I PRISLUŠKIVANJU V.D. GLAVNOG TUŽIOCA

INFORMACIJA ZA MEDIJE

Povodom nedavnih događaja a vezanih za praćenje i prisluškivanje v.d. glavnog tužioca Gordane Tadić i potpredsjednice VSTV-a Ružice Jukić, a koji su različito interpretirani u javnosti, Tužilaštvo BiH povodom učestalih upita o navedenim događajima informiše javnost da je:

Postupajući po naredbi Tužilaštva BiH, Državna agencija za istrage i zaštitu SIPA dostavila izvještaj o preduzetim radnjama u kojem se, između ostalog, navodi da internom kontrolom u okviru SIPA-e nije utvrđeno postupanje te agencije u vezi sa navedenim događajem koji se odnosi na tajno praćenje i nadzor komunikacija navedenih osoba. Ističemo da će Tužilaštvo BiH u saradnji sa SIPA-om, a po potrebi i ostalim policijskim agencijama, nastaviti sa provođenjem svih potrebnih istražnih radnji u cilju rasvjetljavanja okolonosti i činjenica važnih za donošenje tužilačke odluke, a o čemu će javnost biti informisana.

Tužilaštvo BiH i SIPA od svog osnivanja 2004. godine imaju dobru, direktnu i svakodnevnu saradnju i već 13 godina zajednički rade na borbi protiv svih oblika kriminala u okviru svojih zakonom utvrđenih nadležnosti.


 Štampaj


www.tuzilastvobih.gov.ba