Вијести

ЈОШ ЈЕДАН ОСУМЊИЧЕНИ ЛИШЕН СЛОБОДЕ У АКЦИЈИ „ПОВРАТНИК“; У ПРЕТРЕСУ ОТКРИВЕНО И ЗАПЛИЈЕЊЕНО ВИШЕ ОД 2 КИЛОГРАМА ХЕРОИНА

22.08.2017. 13:16

У наставку акције, по налогу Тужилаштва БиХ, настављено разоткривање структура нарко-криминала.

 

ЈОШ ЈЕДАН ОСУМЊИЧЕНИ ЛИШЕН СЛОБОДЕ У АКЦИЈИ „ПОВРАТНИК“; У ПРЕТРЕСУ ОТКРИВЕНО И ЗАПЛИЈЕЊЕНО ВИШЕ ОД 2 КИЛОГРАМА ХЕРОИНА

Проводећи наставак активности у акцији кодног назива „Повратник“, усмјереној на откривање и процесуирање организованих структура нарко-криминала које дјелују у Брчком и широм БиХ, полицијски службеници SIPA-е и Полиције Брчко дистрикта су по налогу Тужилаштва БиХ лишили слободе осумњиченог Срђана Крндију, рођеног 1990. године у Бањој Луци.

Такође, оперативним радом и истражним активностима дошло се до сазнања о могућим локацијама на којима се скрива већа количина опојне дроге те су извршени додатни претреси у којима је откривена количина од више од 2 килограма опојне дроге хероин, чија вриједност на илегалном нарко-тржишту достиже цијену од око 100.000 КМ и што је једна од највећих запљена хероина у БиХ у протеклом периоду.

Акција „Повратник“ је усмјерена на борбу против организованог нарко-криминала у БиХ, чији су чланови вршили међународно кријумчарење опојних дрога у БиХ те даљу дистрибуцију наркотика на илегалном нарко-тржишту у БиХ и у иностранству.

У оквиру акције остварена је значајна сарадња са партнерским институцијама Републике Србије.

Истражне активности се настављају, а лица под истрагом су осумњичена за кривична дјела организованог криминала и неовлаштеног промета опојним дрогама.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba