Вијести

ОДРЖАН САСТАНАК ЗВАНИЧНИКА ТУЖИЛАШТВА БиХ И УПРАВЕ ЗА ИНДИРЕКТНО ОПОРЕЗИВАЊЕ БиХ

21.08.2017. 15:30

Централне теме састанка су се односиле на заједничке активности на јачању пореске и фиксалне дисциплине у БиХ и процесуирање кривичних дјела везаних за пореске и царинске утаје.

ОДРЖАН САСТАНАК ЗВАНИЧНИКА ТУЖИЛАШТВА БиХ И УПРАВЕ ЗА ИНДИРЕКТНО ОПОРЕЗИВАЊЕ БиХ

Замјеница главног тужиоца и руководитељица Посебног одјела за организовани криминал, привредни криминал и корупцију Тужилаштва БиХ, Озренка Нешковић, са сарадницима, састала се са директором УИО БиХ, Миром Џакулом, као и званичницима Управе за индиректно опорезивање (УИО) БиХ, са свих нивоа и свих теренских канцеларија које дјелују широм БиХ.

На састанку је разговарано o заједничкој сарадњи на откривању, спречавању и процесуирању кривичних дјела повезаних са царинским и пореским утајама у оквиру предмета који се процесуирају пред државним правосудним институцијама.

На састанку је договорена даља интензивна сарадња двију институција.

Фокус наведених институција је на спровођењу активности које ће јачати наплату пореских и царинских дажбина у БиХ и спречавати било какве врсте незаконитости, као и оспособљавање капацитета за брзо и ефикасно процесуирање одговорних за кривична дјела из области финансијског криминала, као и процесе блокаде и одузимања имовине и незаконито стечене имовинске користи, како би се буџету и грађанима БиХ вратила средства која су незаконито стечена извршењем кривичних дјела.

Процесуирање кривичних дјела из области финансијског криминала, јачање фискалне и пореске дисциплине, одузимање незаконито стечене имовинске користи, приоритетне су активности на путу Босне и Херцеговине ка европским интеграцијама.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba