Vijesti

ODRŽAN SASTANAK DUŽNOSNIKA TUŽITELJSTVA BiH I UPRAVE ZA NEIZRAVNO OPOREZIVANJE BiH

21.08.2017. 15:30

Središnje teme sastanka su se odnosile na zajedničke aktivnosti na jačanju porezne i fiksalne discipline u BiH i procesuiranje kaznenih djela vezanih za porezne i carinske utaje.

ODRŽAN SASTANAK DUŽNOSNIKA TUŽITELJSTVA BiH I UPRAVE ZA NEIZRAVNO OPOREZIVANJE BiH

Zamjenica glavnog tužitelja i rukovoditeljica Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH, Ozrenka Nešković, sa suradnicima, sastala se sa ravnateljem UNO BiH, Mirom Džakulom, kao i dužnosnicima Uprave za neizravno oporezivanje (UNO) BiH, sa svih razina i svih terenskih ureda koji djeluju diljem BiH.

Na sastanku je razgovarano o zajedničkoj suradnji na otkrivanju, sprječavanju i procesuiranju kaznenih djela povezanih sa carinskim i poreznim utajama u okviru predmeta koji se procesuiraju pred državnim pravosudnim institucijama.

Na sastanku je dogovorena daljnja intenzivna suradnja dviju institucija.

Fokus navedenih institucija je na provedbi aktivnosti koje će jačati naplatu poreznih i carinskih pristojbi u BiH i sprječavati bilo kakve vrste nezakonitosti, kao i osposobljavanje kapaciteta za brzo i učinkovito procesuiranje odgovornih za kaznena djela iz oblasti financijskog kriminala, kao i procese blokade i oduzimanja imovine i nezakonito stečene imovinske koristi, kako bi se proračunu i građanima BiH vratila sredstva koja su nezakonito stečena izvršenjem kaznenih djela.

Procesuiranje kaznenih djela iz oblasti financijskog kriminala, jačanje fiskalne i porezne discipline, oduzimanje nezakonito stečene imovinske koristi, prioritetne su aktivnosti na putu Bosne i Hercegovine ka europskim integracijama.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba