Vijesti

PREDLOŽENA MJERA PRITVORA ZA OSUMNJIČENE OSOBE LIŠENE SLOBODE U AKCIJI „POVRATNIK“

18.08.2017. 15:29

Nakon ispitivanja osumnjičenih osoba, prema Sudu BiH će biti upućen prijedlog za određivanje pritvora za trojicu osumnjičenih.

PREDLOŽENA MJERA PRITVORA ZA OSUMNJIČENE OSOBE LIŠENE SLOBODE U AKCIJI „POVRATNIK“

Mjera pritvora predložena je iz razloga opisanih u članu 132. tačke b) i c) ZKP-a BiH, odnosno zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli ometati istragu, prikrivati dokaze i vršiti uticaj na svjedoke ili saučesnike, te ponovo počiniti krivično djelo ili završiti započeto.

Pritvor će biti predložen za osumnjičene:

1.   Aleksa Krndija, rođen 1962. u Jajcu, nastanjen u Brčkom

2.   Petar Krndija, rođen 1994. godine u Mrkonjić Gradu, nastanjen u Brčkom

3.   Vojislav Žugić, rođen 1981. godine u Sarajevu, nastanjen u Brčkom

Navedeni osumnjičeni su lišeni slobode u akciji provedenoj po nalogu Tužilaštva BiH, a koja se odnosi na procesuiranje osoba osumnjičenih za krivična djela organiziranog kriminala i neovlaštenog prometa opojnim drogama.

Osumnjičeni su pod istragom da su kao organizirana kriminalna grupa učestvovali u međunarodnom krijumčarenju opojnih droga, koje su najčešće iz Srbije krijumčarene na područje BiH, odnosno Brčko distrikta BiH.

Tokom provedene istrage, pretresa i lišenja slobode, zaplijenjena je veća količina narkotika, dokaznih materijala, kao i novca za koji se sumnja da potiče od prodaje droge.

Tužilaštvo BiH nastavlja intenzivnu istragu u ovom predmetu.


 Štampaj


www.tuzilastvobih.gov.ba