Вијести

ПРОВЕДЕНА АКЦИЈА ПО НАЛОГУ ТУЖИЛАШТВА БиХ У БОРБИ ПРОТИВ ОРГАНИЗОВАНОГ КРИМИНАЛА И НАРКО-ДИЛЕРСКИХ ГРУПА У БРЧКОМ

16.08.2017. 15:51

У оквиру акције која је почела у раним јутарњим часовима, извршено је лишење слободе више лица а врше се претреси на више локација на подручју Брчко дистрикта и Тузлaнског кaнтонa.

ПРОВЕДЕНА АКЦИЈА ПО НАЛОГУ ТУЖИЛАШТВА БиХ У БОРБИ ПРОТИВ ОРГАНИЗОВАНОГ КРИМИНАЛА И НАРКО-ДИЛЕРСКИХ ГРУПА У БРЧКОМ

По налогу Тужилаштва БиХ, више десетина полицијских службеника SIPA-е и полиције Брчко дистрикта БиХ од раних јутарњих часова се налази на терену гдје се врше претреси и лишења слободе осумњичених за кривична дјела организираног криминала члан 250. и неовлаштеног промета опојним дрогама члан 195. КЗ-а БиХ.

На терену се налазе тужилац и истражилац из Посебног одјела за организовани криминал, привредни криминал и корупцију, који координишу рад и активности полицијских службеника на терену.

Мета акције су осумњичени са подручја Брчко дистрикта БиХ, који су под истрагом да су као организована криминална група вршили кријумчарење и даље распарчавање и продају веће количине опојних дрога на подручју БиХ, међу којима су хероин, кокаин и марихуана.

Према прикупљеним доказима опојна дрога је на подручје БиХ, односно Брчко дистрикта, кријумчарена углавном са подручја Републике Србије, а осумњичени су били учесници у даљем кријумчарењу и нарко-дилерској мрежи према БиХ и иностранству.

Након извршених претреса и лишења слободе осумњичени ће бити предати поступајућем тужиоцу, који ће их испитати и након тога донијети одлуку о даљим активностима у вези са приједлозима за мјере притвора или мјере забране.

Тужилаштво БиХ, заједно са партнерским полицијским и безбједносним агенцијама у БиХ и сусједним земљама, учествује у активностима у борби против међународног кријумчарења опојних дрога.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba