Vijesti

PROVEDENA AKCIJA PO NALOGU TUŽILAŠTVA BiH U BORBI PROTIV ORGANIZIRANOG KRIMINALA I NARKO-DILERSKIH GRUPA U BRČKOM

16.08.2017. 15:51

U okviru akcije koja je počela u ranim jutarnjim satima, izvršeno je lišenje slobode više osoba a vrše se pretresi na više lokacija na području Brčko distrikta i Tuzlanskog kantona.

PROVEDENA AKCIJA PO NALOGU TUŽILAŠTVA BiH U BORBI PROTIV ORGANIZIRANOG KRIMINALA I NARKO-DILERSKIH GRUPA U BRČKOM

Po nalogu Tužilaštva BiH, više desetina policijskih službenika SIPA-e i policije Brčko distrikta BiH od ranih jutarnjih sati se nalazi na terenu gdje se vrše pretresi i lišenja slobode osumnjičenih za krivična djela organiziranog kriminala član 250. i neovlaštenog prometa opojnim drogama član 195. KZ-a BiH.

Na terenu se nalaze tužilac i istražilac iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju, koji koordiniraju rad i aktivnosti policijskih službenika na terenu.

Meta akcije su osumnjičeni sa područja Brčko distrikta BiH, koji su pod istragom da su kao organizirana kriminalna grupa vršili krijumčarenje i dalje rasparčavanje i prodaju veće količine opojnih droga na području BiH, među kojima su heroin, kokain i marihuana.

Prema prikupljenim dokazima opojna droga je na područje BiH, odnosno Brčko distrikta,  krijumčarena uglavnom sa područja Republike Srbije, a osumnjičeni su bili učesnici u daljem krijumčarenju i narko-dilerskoj mreži prema BiH i inostranstvu.

Nakon izvršenih pretresa i lišenja slobode osumnjičeni će biti predati postupajućem tužiocu, koji će ih ispitati i nakon toga donijeti odluku o daljim aktivnostima u vezi sa prijedlozima za mjere pritvora ili mjere zabrane.

Tužilaštvo BiH, zajedno sa partnerskim policijskim i sigurnosnim agencijama u BiH i susjednim zemljama, učestvuje u aktivnostima u borbi protiv međunarodnog krijumčarenja opojnih droga.


 Štampaj


www.tuzilastvobih.gov.ba