Вијести

У ОПШТИНИ ФОЧА ПРОВЕДЕНА ЕКСХУМАЦИЈА ПО НАЛОГУ ТУЖИЛАШТВА БиХ; ПРОНАЂЕНО НАЈМАЊЕ ПЕТ НЕКОМПЛЕТНИХ ТИЈЕЛА

20.07.2017. 11:10

На локалитету Миљевина - тунели, на подручју општине Фоча, проведена је ексхумација коју је по налогу поступајућег тужиоца из Посебног одјела за ратне злочине, на мјесту ексхумације, координисао стручни сарадник Тужилаштва БиХ.

У ОПШТИНИ ФОЧА ПРОВЕДЕНА ЕКСХУМАЦИЈА ПО НАЛОГУ ТУЖИЛАШТВА БиХ; ПРОНАЂЕНО НАЈМАЊЕ ПЕТ НЕКОМПЛЕТНИХ ТИЈЕЛА

Током потраге,  претходних дана, пронађено је најмање пет некомплетних  скелетних остатака за које се претпоставља да припадају цивилима бошњачке националности.

Пронађени посмртни остаци су превезени у Горажде, гдје ће бити извршена судско-медицинска и криминалистичко-техничка обрада, односно узимање узорака костију да би се ДНК анализом утврдио идентитет жртава.

Процесом ексхумације на терену  је координисао стручни сарадник Посебног одјела за ратне злочине Тужилаштва БиХ, а у процесу тражења и ексхумације посмртних остатака учествују службеници Института за нестала лица БиХ, љекар судско-медицинске струке, потребни радници уз кориштење адекватне механизације,  а локацију обезбјеђују полицијски службеници ЦЈБ Источно Сарајево.

Запосленици Тужилаштва БиХ готово свакодневно учествују у тражењу посмртних остатака и ексхумацијама жртава ратних злочина широм БиХ.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba