Vijesti

U OPĆINI FOČA PROVEDENA EKSHUMACIJA PO NALOGU TUŽITELJSTVA BiH; PRONAĐENO NAJMANJE PET NEKOMPLETNIH TIJELA

20.07.2017. 11:10

Na lokalitetu Miljevina - tuneli, na području općine Foča, provedena je ekshumacija koju je po nalogu postupajućeg tužitelja iz Posebnog odjela za ratne zločine, na mjestu ekshumacije, koordinirao stručni suradnik Tužiteljstva BiH.

U OPĆINI FOČA PROVEDENA EKSHUMACIJA PO NALOGU TUŽITELJSTVA BiH; PRONAĐENO NAJMANJE PET NEKOMPLETNIH TIJELA

Tijekom potrage, prethodnih dana, pronađeno je najmanje pet nekompletnih  skeletnih ostataka za koje se pretpostavlja da pripadaju civilima bošnjačke nacionalnosti.

Pronađeni posmrtni ostaci su prevezeni u Goražde, gdje će biti izvršena sudsko-medicinska i kriminalističko-tehnička obrada, odnosno uzimanje uzoraka kostiju da bi se DNK analizom utvrdio identitet žrtava.

Procesom ekshumacije na terenu je koordinirao stručni suradnik Posebnog odjela za ratne zločine Tužiteljstva BiH, a u procesu traženja i ekshumacije posmrtnih ostataka sudjeluju djelatnici Instituta za nestale osobe BiH, liječnik sudsko-medicinske struke, potrebni radnici uz korištenje adekvatne mehanizacije, a lokalitet osiguravaju policijski djelatnici CJB Istočno Sarajevo.

Uposlenici Tužiteljstva BiH gotovo svakodnevno sudjeluju u traženju posmrtnih ostataka i ekshumacijama žrtava ratnih zločina diljem BiH.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba