Вијести

В.Д. ГЛАВНОГ ТУЖИОЦА ГОРДАНА ТАДИЋ И ЗВАНИЧНИЦИ ТУЖИЛАШТВА БиХ САСТАЛИ СЕ СА ДЕЛЕГАЦИЈОМ ТУЖИЛАЦА ИЗ ЦРНЕ ГОРЕ

06.07.2017. 15:25

Приликом посјете, колегама из Црне Горе су презентовани историја, унутрашња организација и резултати Тужилаштва БиХ, као и активности тужилаштва у сегменту односа с медијима и јавношћу и сарадње са локалном заједницом.

В.Д. ГЛАВНОГ ТУЖИОЦА ГОРДАНА ТАДИЋ И ЗВАНИЧНИЦИ ТУЖИЛАШТВА БиХ САСТАЛИ СЕ СА ДЕЛЕГАЦИЈОМ ТУЖИЛАЦА ИЗ ЦРНЕ ГОРЕ

Делегација тужилаца из Црне Горе, на челу са Веселином Вучковићем, државним тужиоцем у Врховном државном тужилаштву Црне Горе, у организацији Амбасаде САД-а у Подгорици и г. Ерика Н. Ларсона, посјетила је Тужилаштво БиХ и састала се са в.д. главног тужиоца Тужилаштва БиХ, Горданом Тадић, замјеницом главног тужиоца, Озренком Нешковић и замјеником руководиоца Посебног одјела за ратне злочине, Изетом Одобашићем.  

Колегама из Црне Горе су представљени досадашњи рад и резултати Тужилаштва БиХ у протеклих 15 година постојања, као и историја и унутрашња организација институције Тужилаштва БиХ.

Посјетиоци из Црне Горе су се нарочито интересовали за сегмент односа с јавношћу и медијима, као и сарадње са локалном заједницом, које реализује Тужилаштво БиХ, као правосудна институција која остварује велики број активности у овом сегменту.

Тужиоцима из Црне Горе је руководилац Одјела за односе с јавношћу Тужилаштва БиХ, Борис Грубешић, презентовао  активности и капацитете Одјела за односе с јавношћу Тужилаштва БиХ, као и свакодневне и периодичне активности које се реализују у сарадњи са медијима и локалном заједницом.

Током посјете, колегама из Црне Горе су представљени капацитети у којима је смјештено и ради Тужилаштво Босне и Херцеговине, као и капацитети нове зграде која је намијењена Тужилаштву БиХ, а која је изграђена уз подршку Европске комисије.

Тужилаштво БиХ постоји од 2003. године и већ 15 година процесуира починиоце  кривичних дјела из своје надлежности, а од оснивања до данас су подигнуте оптужнице против више од 5100 лица која се терете за ратне злочине, организовани криминал, финансијски криминал, корупцију, тероризам и друга кривична дјела из надлежности Тужилаштва БиХ, што је значајно допринијело успостављању владавине права у Босни и Херцеговини и безбједнијег и мирнијег окружења за живот свих грађана на европском путу Босне и Херцеговине. 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba