Vijesti

V.D. GLAVNOG TUŽITELJA GORDANA TADIĆ I DUŽNOSNICI TUŽITELJSTVA BiH SASTALI SE SA IZASLANSTVOM TUŽITELJA IZ CRNE GORE

06.07.2017. 15:25

Prigodom posjete, kolegama iz Crne Gore su prezentirani povijest, unutarnji ustroj i rezultati Tužiteljstva BiH, kao i aktivnosti tužiteljstva u segmentu odnosa s medijima i javnošću i suradnje sa lokalnom zajednicom.

V.D. GLAVNOG TUŽITELJA GORDANA TADIĆ I DUŽNOSNICI TUŽITELJSTVA BiH SASTALI SE SA IZASLANSTVOM TUŽITELJA IZ CRNE GORE

Izaslanstvo tužitelja iz Crne Gore, na čelu sa Veselinom Vučkovićem, državnim tužiteljem u Vrhovnom državnom tužilaštvu Crne Gore, u organizaciji Veleposlanstva SAD-a u Podgorici i g. Erika N. Larsona, posjetila je Tužiteljstvo BiH i sastala se sa v.d. glavnog tužitelja Tužiteljstva BiH, Gordanom Tadić, zamjenicom glavnog tužitelja, Ozrenkom Nešković i zamjenikom rukovoditelja Posebnog odjela za ratne zločine, Izetom Odobašićem.  

Kolegama iz Crne Gore su prezentirani dosadašnji rad i rezultati Tužiteljstva BiH u proteklih 15 godina postojanja, kao i povijest i unutarnji ustroj institucije Tužiteljstva BiH.

Posjetitelji iz Crne Gore su se naročito interesirali za segment odnosa s javnošću i medijima, kao i suradnje sa lokalnom zajednicom, koje realizira Tužiteljstvo BiH, kao pravosudna institucija koja realizira veliki broj aktivnosti u ovom segmentu.

Tužiteljima iz Crne Gore je rukovoditelj Odjela za odnose s javnošću Tužiteljstva BiH, Boris Grubešić, prezentirao aktivnosti i kapacitete Odjela za odnose s javnošću Tužiteljstva BiH, kao i svakodnevne i periodične aktivnosti koje se realiziraju u suradnji sa medijima i lokalnom zajednicom.

Tijekom posjete, kolegama iz Crne Gore su prezentirani kapaciteti u kojima je smješteno i radi Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine, kao i kapaciteti nove zgrade koja je namijenjena Tužiteljstvu BiH, a koja je izgrađena uz potporu Europskog povjerenstva.

Tužiteljstvo BiH postoji od 2003. godine i već 15 godina procesuira počinitelje kaznenih djela iz svoje nadležnosti, a od osnutka do danas su podignute optužnice protiv više od 5100 osoba koje se terete za ratne zločine, organizirani kriminal, financijski kriminal, korupciju, terorizam i druga kaznena djela iz nadležnosti Tužiteljstva BiH, što je značajno doprinijelo uspostavi vladavine prava u Bosni i Hercegovini i sigurnijeg i mirnijeg okruženja za život svih građana na europskom putu Bosne i Hercegovine. 


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba