Вијести

ТУЖИЛАШТВО БиХ ЗАДОВОЉНО ПРЕСУДОМ И ОДУЗИМАЊЕМ ВЕЛИКЕ НЕЗАКОНИТЕ ИМОВИНСКЕ КОРИСТИ У ПРЕДМЕТУ ГОРАН ЈОВАНОВИЋ И ДР

16.06.2017. 13:29

Након изрицања првостепене пресуде, Тужилаштво БиХ је задовољно осуђујућом пресудом као и одузимањем велике незаконите имовинске користи и новчаним казнама за оптужене за организовани криминал, неовлаштени промет опојним дрогама и прање новца.

ТУЖИЛАШТВО БиХ ЗАДОВОЉНО ПРЕСУДОМ И ОДУЗИМАЊЕМ ВЕЛИКЕ НЕЗАКОНИТЕ ИМОВИНСКЕ КОРИСТИ У ПРЕДМЕТУ ГОРАН ЈОВАНОВИЋ И ДР

Оптужени Горан Јовановић (1964) и Ален Јахић (1978) су осуђени на затворске казне у трајању од по 6 година, те је Јахићу изречена новчана казна у износу од 50 000 КМ и одузимање скупоцјеног моторног возила марке Порше.

Оптуженом Јовановићу је одузета некретнина - гаража, као и 85 000 евра незаконите имовинске користи.

Ова пресуда је значајан корак у борби против организованог криминала, која је за резултат имала одузимање незаконито стечене имовине која достиже вриједност од неколико стотина хиљада КМ.

У овом предмету је остварена значајна међународна сарадња јер се радило о почињењима кривичних дјела са међународним елементима.

Након што добије писани отправак пресуде, поступајући тужилац Посебног одјела за организовани криминал, привредни криминал и корупцију ће анализирати пресуду и донијети одлуку о улагању жалбе у погледу тражења строжије казне.

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba