Vijesti

TUŽILAŠTVO BiH ZADOVOLJNO PRESUDOM I ODUZIMANJEM VELIKE NEZAKONITE IMOVINSKE KORISTI U PREDMETU GORAN JOVANOVIĆ I DR

16.06.2017. 13:29

Nakon izricanja prvostepene presude, Tužilaštvo BiH je zadovoljno osuđujućom presudom kao i oduzimanjem velike nezakonite imovinske koristi i novčanim kaznama za optužene za organizirani kriminal, neovlašteni promet opojnim drogama i pranje novca.

TUŽILAŠTVO BiH ZADOVOLJNO PRESUDOM I ODUZIMANJEM VELIKE NEZAKONITE IMOVINSKE KORISTI U PREDMETU GORAN JOVANOVIĆ I DR

Optuženi Goran Jovanović (1964) i Alen Jahić (1978) su osuđeni na zatvorske kazne u trajanju od po 6 godina, te je Jahiću izrečena novčana kazna u iznosu od 50 000 KM i oduzimanje skupocjenog motornog vozila marke Porsche.

Optuženom Jovanoviću je oduzeta nekretnina - garaža, kao i 85 000 eura nezakonite imovinske koristi.

Ova presuda je značajan korak u borbi protiv organiziranog kriminala, koja je rezultirala oduzimanjem nezakonito stečene imovine koja dostiže vrijednost od nekoliko stotina hiljada KM.

U ovom predmetu je ostvarena značajna međunarodna saradnja jer se radilo o počinjenjima krivičnih djela sa međunarodnim elementima.

Nakon što dobije pisani otpravak presude, postupajući tužilac Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju će analizirati presudu i donijeti odluku o ulaganju žalbe u pogledu traženja strožije kazne.


 Štampaj


www.tuzilastvobih.gov.ba