Вијести

В.Д. ГЛАВНОГ ТУЖИОЦА ГОРДАНА ТАДИЋ НА МЕЂУНАРОДНОЈ КОНФЕРЕНЦИЈИ UNDP-a „ЈАЧАЊЕ ВЛАДАВИНЕ ПРАВА ЗА ОДРЖИВИ МИР И РАЗВОЈ“

13.06.2017. 10:39

В.д. главног тужиоца Тужилаштва БиХ, Гордана Тадић, одржала је презентацију на годишњој конференцији UNDP-а која носи назив „Јачање владавине права за одрживи мир и развој“, а која се одржава у Њујорку.

В.Д. ГЛАВНОГ ТУЖИОЦА ГОРДАНА ТАДИЋ НА МЕЂУНАРОДНОЈ КОНФЕРЕНЦИЈИ UNDP-a „ЈАЧАЊЕ ВЛАДАВИНЕ ПРАВА ЗА ОДРЖИВИ МИР И РАЗВОЈ“

Главни дио презентације односио се на активности и напоре Тужилаштва БиХ да ратни злочини не остану некажњени, те да се регионалном сарадњом са тужилаштвима сусједних земаља унаприједи рад на предметима ратних злочина.

В.д. главног тужиоца је говорила о владавини права након 22 године мира у Босни и Херцеговини, заслугама и наслијеђу МКСЈ-а,  као и напорима правосуђа у БиХ да обезбиједи владавину права, мир и безбједност свим грађанима.

Такође, в.д. главног тужиоца је истакла допринос ВСТС-а БиХ, као и других правосудних институција и полицијских агенција у БиХ које прате њихов рад.

На међународној конференцији, у организацији Развојног програма Уједињених народа (UNDP), учествује велики број учесника из земаља широм свијета, који ће говорити о напорима на спречавању конфликата,  процесуирању починилаца ратних злочина и других тешких кривичних дјела како би се одржао мир, владавина права и безбједност у многим дијеловима свијета.

Презентацију можете погледати ОВДЈЕ

 

 

 

 

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba