Vijesti

V.D. GLAVNOG TUŽIOCA GORDANA TADIĆ NA MEĐUNARODNOJ KONFERENCIJI UNDP-a „JAČANJE VLADAVINE PRAVA ZA ODRŽIVI MIR I RAZVOJ“

13.06.2017. 10:39

V.d. glavnog tužioca Tužilaštva BiH, Gordana Tadić, održala je prezentaciju na godišnjoj konferenciji UNDP-a koja nosi naziv „Jačanje vladavine prava za održivi mir i razvoj“, a koja se održava u New Yorku.

V.D. GLAVNOG TUŽIOCA GORDANA TADIĆ NA MEĐUNARODNOJ KONFERENCIJI UNDP-a „JAČANJE VLADAVINE PRAVA ZA ODRŽIVI MIR I RAZVOJ“

Glavni dio prezentacije odnosio se na aktivnosti i napore Tužilaštva BiH da ratni zločini ne ostanu nekažnjeni, te da se regionalnom saradnjom sa tužilaštvima susjednih zemalja unaprijedi rad na predmetima ratnih zločina.

V.d. glavnog tužioca je govorila o vladavini prava nakon 22 godine mira u Bosni i Hercegovini, zaslugama i naslijeđu MKSJ-a, kao i naporima pravosuđa u BiH da osigura vladavinu prava, mir i sigurnost svim građanima.

Također, v.d. glavnog tužioca je istakla doprinos VSTV-a BiH, kao i drugih pravosudnih institucija i policijskih agencija u BiH koje prate njihov rad.

Na međunarodnoj konferenciji, u organizaciji Razvojnog programa Ujedinjenih nacija (UNDP), sudjeluje veliki broj sudionika iz zemalja širom svijeta, koji će govoriti o naporima na sprečavanju konflikata, procesuiranju počinilaca ratnih zločina i drugih teških krivičnih djela kako bi se održao mir, vladavina prava i sigurnost u mnogim dijelovima svijeta.

Prezentaciju možete pogledati OVDJE


 Štampaj


www.tuzilastvobih.gov.ba