Вијести

В.Д. ГЛАВНОГ ТУЖИОЦА ОДРЖАЛА САСТАНАК СА МЕЂУНАРОДНИМ ЕКСПЕРТИМА ЕУ У ОКВИРУ IPA ПРОЈЕКТА

05.06.2017. 10:02

Централна тема састанка односила се на активности у оквиру Twinning пројекта „Подршка борби против прања новца“ чији је корисник и Босна и Херцеговина.

В.Д. ГЛАВНОГ ТУЖИОЦА ОДРЖАЛА САСТАНАК СА МЕЂУНАРОДНИМ ЕКСПЕРТИМА ЕУ У ОКВИРУ IPA ПРОЈЕКТА

В.д. главног тужиоца Тужилаштва БиХ, Гордана Тадић и шеф Одсјека за привредни криминал Исмет Шушкић, заједно са тужиоцима из овог одсјека и Одсјека за тероризам, састали су се са међународним експертима из Словеније, који су ангажовани на помоћи при реализацији – IPA 2013 Twinning пројекта „Подршка борби против прања новца“, који реализује ЕУ.

На састанку је разговарано о тужилачким капацитетима, начину рада и представљању пракси о постојећем систему у вези са радом на истрагама у области спречавања прања новца, предикатних кривичних дјела и финансирања терористичких активности са посебним нагласком на количину, врсту средстава и праћење прихода од криминала.

Такође, разговарано је о размјени практичних искустава, пружању помоћи у усклађивању правног оквира БиХ у наведеним областима до нивоа неопходног за приступање ЕУ, са циљем побољшања стандарда у истражном поступку и специјализованих едукација тужилаца у поменутим областима, сарадњи и координацији између институција и агенција које ће олакшати рад тужилаштвима као правосудним институцијама.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba