Vijesti

V.D. GLAVNOG TUŽITELJA ODRŽALA SASTANAK SA MEĐUNARODNIM EKSPERTIMA EU U OKVIRU IPA PROJEKTA

05.06.2017. 10:02

Središnja tema sastanka odnosila se na aktivnosti u okviru Twinning projekta „Podrška borbi protiv pranja novca“ čiji je korisnik i Bosna i Hercegovina.

V.D. GLAVNOG TUŽITELJA ODRŽALA SASTANAK SA MEĐUNARODNIM EKSPERTIMA EU U OKVIRU IPA PROJEKTA

V.d. glavnog tužitelja Tužiteljstva BiH, Gordana Tadić i šef Odsjeka za gospodarski kriminal Ismet Šuškić, skupa sa tužiteljima iz ovog odsjeka i Odsjeka za terorizam, sastali su se sa međunarodnim ekspertima iz Slovenije, koji su angažirani na pomoći pri realizaciji – IPA 2013 Twinning projekta „Podrška borbi protiv pranja novca“, koji realizira EU.

Na sastanku je razgovarano o tužiteljskim kapacitetima, načinu rada i predstavljanju praksi o postojećem sustavu u svezi sa radom na istragama u oblasti sprječavanja pranja novca, predikatnih kaznenih djela i financiranja terorističkih aktivnosti sa posebnim naglaskom na količinu, vrstu sredstava i praćenje prihoda od kriminala.

Također, razgovarano je o razmjeni praktičnih iskustava, pružanju pomoći u usklađivanju pravnog okvira BiH u navedenim oblastima do razine neophodne za pristupanje EU, sa ciljem poboljšanja standarda u istražnom postupku i specijaliziranih edukacija tužitelja u pomenutim oblastima, suradnji i koordinaciji između institucija i agencija koje će olakšati rad tužiteljstvima kao pravosudnim institucijama.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba