Вијести

ПРЕДЛОЖЕН ПРИТВОР ЗА 7 ОСУМЊИЧЕНИХ ЛИЦА И МЈЕРЕ ЗАБРАНЕ ЗА 3 ОСУМЊИЧЕНА ЛИЦА У ОКВИРУ АКЦИЈЕ „МАСТЕР“

31.05.2017. 15:33

Након испитивања осумњичених, поступајући тужилац Посебног одјела за организовани криминал, привредни криминал и корупцију ТБиХ је упутио према Суду БиХ приједлог за одређивање притвора за 7 осумњичених лица лишених слободе у оквиру акције кодног назива „Мастер“, проведене у борби против организованог криминала повезаног са финансијским криминалом и коруптивним кривичним дјелима.

ПРЕДЛОЖЕН ПРИТВОР ЗА 7 ОСУМЊИЧЕНИХ ЛИЦА И МЈЕРЕ ЗАБРАНЕ ЗА 3 ОСУМЊИЧЕНА ЛИЦА У ОКВИРУ АКЦИЈЕ „МАСТЕР“

Мјера притвора за већину осумњичених је предложена из разлога описаних у члану 132. тачка б) ЗКП-а БиХ, односно због опасности да би боравком на слободи могли ометати истрагу, прикривати доказе или вршити утицај на свједоке или саучеснике, а за једног осумњиченог и због разлога описаних у тачки а), односно због опасности од бјекства осумњиченог.

Такође, за три осумњичена лица су предложене мјере забране дефинисане у члану 126. ЗКП-а БиХ, које укључују забрану предузимања одређених пословних активности или службених дужности, забрану посјећивања одређених мјеста или подручја и забрану састајања са одређеним лицима.

Акција „Мастер“ је проведена по налогу Тужилаштва БиХ, а акцијом је обухваћен већи број лица осумњичен за организовани криминал а у вези са финансијским криминалом, царинским и пореским утајама и коруптивним кривичним дјелима приликом увоза великих количина текстилне робе у Босну и Херцеговину, када су незаконито умањиване царинске и пореске дажбине те је на тај начин нанесена штета буџету и свим грађанима БиХ. 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba