Вијести

ТУЖИЛАШТВО БиХ ДОМАЋИН СЕДМОГ САСТАНКА СТРАТЕШКОГ ФОРУМА

30.05.2017. 15:15

Kапацитети тужилаштава и полицијских органа за спровођење истрага и процесуирање предмета ратних злочина - централна тема састанка највиших званичника тужилаштава и полиције са нивоа државе, оба ентитета и Брчко дистрикта.

ТУЖИЛАШТВО БиХ ДОМАЋИН СЕДМОГ САСТАНКА СТРАТЕШКОГ ФОРУМА

У просторијама Тужилаштва БиХ одржан је редовни састанак Стратешког форума највиших званичника тужилаштава и полицијских органа из Босне и Херцеговине. Домаћин састанка била је в.д. главног тужиоца Тужилаштва БиХ, Гордана Тадић.

Састанак је одржан као наставак успјешне сарадње ових институција кроз рад Стратешког форума, који је био у потпуности посвећен расправи на тему капацитета тужилаштава и полицијских органа за спровођење истрага и процесуирање предмета ратних злочина.

В.д. главног тужиоца Гордана Тадић је представила капацитете Тужилаштва БиХ за рад на предметима ратних злочина и извјештај о досадашњем раду.

Током састанка разговарано је о препрекама и предусловима за ефикасан рад на предметима ратних злочина са посебним акцентом на кадровске капацитете полицијских агенција, измјенама Државне стратегије за рад на предметима ратних злочина, активностима у вези са будућим преношењем одређеног броја предмета на кантонална и окружна тужилаштва, као и другим организационим питањима која су у служби бржег и квалитетнијег рада на овој врсти предмета.

На састанку учествују, као домаћин састанка, в.д. главног тужиоца Тужилаштва БиХ Гордана Тадић, заједно са званичницима Посебног одјела за ратне злочине у Тужилаштву БиХ, главни тужиоци Федерације БиХ, РС и Брчко дистрикта, Здравко Кнежевић, Махмут Шврака и Зекерија Мујкановић, директори SIPA-е, ентитетских полиција и Полиције БД, Перица Станић, Дарко Ћулум, Драган Лукач и Горан Писић, као и представници ВСТC-а БиХ.

Организацију састанка подржао је Високи судски и тужилачки савјет БиХ у оквиру активности које проводи кроз Пројекат за јачање тужилачких капацитета у систему кривичног правосуђа, који се имплементира уз подршку Владе Швајцарске и Норвешке.

Састанак одржан у Тужилаштву БиХ је седми састанак највиших званичника тужилаштава и полицијских органа из цијеле БиХ на стратешком нивоу и овакве активности ће се наставити и у будућности.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba