Vijesti

TUŽITELJSTVO BiH DOMAĆIN SEDMOG SASTANKA STRATEŠKOG FORUMA

30.05.2017. 15:15

Kapaciteti tužiteljstava i policijskih tijela za provođenje istraga i procesuiranje predmeta ratnih zločina - središnja tema sastanka najviših dužnosnika tužiteljstava i policije sa razine države, oba entiteta i Brčko distrikta.

TUŽITELJSTVO BiH DOMAĆIN SEDMOG SASTANKA STRATEŠKOG FORUMA

U prostorijama Tužiteljstva BiH održan je redoviti sastanak Strateškog foruma najviših dužnosnika tužiteljstava i policijskih tijela iz Bosne i Hercegovine. Domaćin sastanka bila je v.d. glavnog tužitelja Tužiteljstva BiH, Gordana Tadić.

Sastanak je održan kao nastavak uspješne suradnje ovih institucija kroz rad Strateškog foruma, koji je bio u cijelosti posvećen raspravi na temu kapaciteta tužiteljstava i policijskih tijela za provođenje istraga i procesuiranje predmeta ratnih zločina.

V.d. glavnog tužitelja Gordana Tadić je predstavila kapacitete Tužiteljstva BiH za rad na predmetima ratnih zločina i izvješće o dosadašnjem radu.

Tijekom sastanka razgovarano je o preprekama i preduvjetima za učinkovit rad na predmetima ratnih zločina sa posebnim akcentom na kadrovske kapacitete policijskih agencija, izmjenama Državne strategije za rad na predmetima ratnih zločina, aktivnostima u svezi sa budućim prenošenjem određenog broja predmeta na kantonalna i okružna tužiteljstva, kao i drugim organizacijskim pitanjima koja su u službi bržeg i kvalitetnijeg rada na ovoj vrsti predmeta.

Na sastanku sudjeluju, kao domaćin sastanka, v.d. glavnog tužitelja Tužiteljstva BiH Gordana Tadić, skupa sa dužnosnicima Posebnog odjela za ratne zločine u Tužiteljstvu BiH, glavni tužitelji Federacije BiH, RS i Brčko distrikta, Zdravko Knežević, Mahmut Švraka i Zekerija Mujkanović, ravnatelji SIPA-e, entitetskih policija i Policije BD, Perica Stanić, Darko Ćulum, Dragan Lukač i Goran Pisić, kao i predstavnici VSTV-a BiH.

Organizaciju sastanka podržalo je Visoko sudbeno i tužiteljsko vijeće BiH u okviru aktivnosti koje provodi kroz Projekat za jačanje tužiteljskih kapaciteta u sustavu kaznenog pravosuđa, koji se implementira uz potporu Vlade Švicarske i Norveške.

Sastanak održan u Tužiteljstvu BiH je sedmi sastanak najviših dužnosnika tužiteljstava i policijskih tijela iz cijele BiH na strateškoj razini i ovakve aktivnosti će se nastaviti i u budućnosti.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba