Vijesti

PRIJEDLOG PRITVORA I MJERA ZABRANE ZA PETORICU OSUMNJIČENIH U PREDMETU KODNOG NAZIVA „TRUCK“

26.05.2017. 15:06

Nakon ispitivanja osumnjičenih, tužitelj iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju uputit će prijedlog za određivanje mjere pritvora i mjera zabrane za ukupno 5 osumnjičenih koji su lišeni slobode jučer u akciji provedenoj po nalogu Tužiteljstva BiH.

PRIJEDLOG PRITVORA I MJERA ZABRANE ZA PETORICU OSUMNJIČENIH U PREDMETU KODNOG NAZIVA „TRUCK“

Mjera pritvora bit će predložena iz razloga opisanih u članku 132. ZKP BiH, točke a) i b), odnosno zbog opasnosti od bjekstva i opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičeni mogli ometati istragu, prikrivati dokaze i vršiti utjecaj na svjedoke ili suučesnike.

Pritvorski razlozi iz točke a), odnosno opasnost od bjekstva, posebno su izraženi kod osumnjičenih koji imaju dvojna državljanstva, odnosno državljanstvo Makedonije.

Akcija „Truck“ provedena je po nalogu Tužiteljstva BiH, a usmjerena je na otkrivanje i procesuiranje osoba osumnjičenih za porezne utaje i pranje novca, sa koruptivnim elementima.

Radi se o istrazi o financijskom kriminalu, vezanom za nezakonito umanjivanje poreznih pristojbi, prigodom uvoza velikih količina tekstila u kamionskim isporukama u BiH, kojojm prigodom su koruptivnim aktivnostima nezakonito umanjivani iznosi pristojbi, čime je nanesena šteta proračunu i svim građanima BiH u velikim iznosima.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba