Вијести

ТУЖИЛАШТВО БиХ ПРЕДЛОЖИЛО ПРИТВОР ЗА ЧЕТВОРО ОСУМЊИЧЕНИХ, ЛИШЕНИХ СЛОБОДЕ НА ПОДРУЧЈУ ГАЦКА У АКЦИЈИ ГРАНИЧНЕ ПОЛИЦИЈЕ БиХ; ЗАПЛИЈЕЊЕНА ЗНАЧАЈНА КОЛИЧИНА ОПОЈНЕ ДРОГЕ

25.05.2017. 15:51

Након испитивања осумњичених, поступајући тужилац Посебног одјела за организовани криминал, привредни криминал и корупцију Тужилаштва БиХ упутио је према Суду БиХ приједлог за одређивање мјере притвора за осумњичене:

ТУЖИЛАШТВО БиХ ПРЕДЛОЖИЛО ПРИТВОР ЗА ЧЕТВОРО ОСУМЊИЧЕНИХ, ЛИШЕНИХ СЛОБОДЕ НА ПОДРУЧЈУ ГАЦКА У АКЦИЈИ ГРАНИЧНЕ ПОЛИЦИЈЕ БиХ; ЗАПЛИЈЕЊЕНА ЗНАЧАЈНА КОЛИЧИНА ОПОЈНЕ ДРОГЕ

- МУХАРЕМА ТЕМАЈА, рођеног 1966. године у Кушни, Призрен, држављанина БиХ,

- ЈАСМИНУ ХОТА, рођену 1988. године у Сарајеву, држављанку БиХ,

- МАРКА ЈЕВРИЋА, рођеног 1993. године у Никшићу, Црна Гора, држављанина Црне Горе, и

- ГОРАНА БАНОВИЋА, рођеног 1985. године у Никшићу, Црна Гора, држављанина Црне Горе.

Поступајући по наредби Тужилаштва БиХ, полицијски службеници Граничне полиције БиХ на подручју Гацка су лишили слободе и извршили претресе четири осумњичена лица. Приликом извршеног претреса осумњичених је пронађено и одузето 86,5 кг опојне дроге „марихуана“.

Наведени осумњичени су под истрагом због сумње да су као организована криминална група вршили неовлаштену међунарoдну трговину и испоруку опојне дроге „марихуана“, са подручја Црне Горе у БиХ.

Они се сумњиче се да су починили кривично дјело организирани криминал из члана 250., у вези са кривичним дјелом неовлаштени промет опојним дрогама из члана 195. КЗ-а БиХ.

Мјера за одређивање притвора у трајању од мјесец дана за осумњичене се предлаже из разлога описаних у члану 132. тачке а) и б) ЗКП-а БиХ.

Притвор за осумњичене се предлаже због постојања основане бојазни да би осумњичени могли ометати истрагу, прикривати доказе те вршити утицај на свједоке или саучеснике, а у односу на притворске разлоге који указују на опасности од бјекства, предложена је мјера притвора за осумњичене Горана Бановића и Марка Јеврића.

Приједлог за одређивање мјера притвора упућен је Суду БиХ.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba