Вијести

ЗВАНИЧНИЦИ ОДЈЕЛА ЗА РАТНЕ ЗЛОЧИНЕ У ТУЖИЛАШТВУ БиХ И СУДУ БиХ ОДРЖАЛИ РАДНИ САСТАНАК

24.05.2017. 15:21

Припрема заједничких препорука за измјену Стратегије за рад на предметима ратних злочина и убрзање рада на предметима ратних злочина, била је централна тема састанка.

ЗВАНИЧНИЦИ ОДЈЕЛА ЗА РАТНЕ ЗЛОЧИНЕ У ТУЖИЛАШТВУ БиХ И СУДУ БиХ ОДРЖАЛИ РАДНИ САСТАНАК

В.д. главног тужиоца Тужилаштва БиХ, Гордана Тадић, заједно са званичницима Посебног одјела за ратне злочине у Тужилаштву БиХ, одржала је заједнички састанак са предсједницом Кривичног одјељења Суда БиХ, суткињом Минком Крехо, и сталним вијећем за ратне злочине у Суду БиХ.

На састанку су договаране заједничке препоруке са којима ће Тужилаштво БиХ и Суд БиХ изаћи пред Радну групу за израду измјена и допуна Државне стратегије за рад на предметима ратних злочина.

Према ранијем договору, представници Тужилаштва БиХ и Суда БиХ су извршили анализу до сада урађених КТ РЗ предмета те формирали заједнички став и закључке о потребним активностима, које ће доставити као препоруке за измјену досадашњих критерија у оквиру Државне стратегије, што ће бити полазна основа за рад Радне групе.

Заједнички приједлози се односе на конкретне критерије у Државној стратегији, чијим ће измјенама бити омогућен бржи рад на предметима ратних злочина, као и боља и бржа проточност за просљеђивање предмета ратних злочина на рад ентитетским тужилаштвима, као и праћење реализације ових активности.

Састанку су присуствовали и представници Мисије ОЕБС-а у БиХ.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba