Vijesti

DUŽNOSNICI ODJELA ZA RATNE ZLOČINE U TUŽITELJSTVU BiH I SUDU BiH ODRŽALI RADNI SASTANAK

24.05.2017. 15:21

Priprema zajedničkih preporuka za izmjenu Strategije za rad na predmetima ratnih zločina i ubrzanje rada na predmetima ratnih zločina, bila je središnja tema sastanka.

DUŽNOSNICI ODJELA ZA RATNE ZLOČINE U TUŽITELJSTVU BiH I SUDU BiH ODRŽALI RADNI SASTANAK

V.d. glavnog tužitelja Tužiteljstva BiH, Gordana Tadić, skupa sa dužnosnicima Posebnog odjela za ratne zločine u Tužiteljstvu BiH, održala je zajednički sastanak sa predsjednicom Kaznenog odjeljenja Suda BiH, sutkinjom Minkom Kreho, i stalnim vijećem za ratne zločine u Sudu BiH.

Na sastanku su dogovarane zajedničke preporuke sa kojima će Tužiteljstvo BiH i Sud BiH izaći pred Radnu skupinu za izradu izmjena i dopuna Državne strategije za rad na predmetima ratnih zločina.

Prema ranijem dogovoru, predstavnici Tužiteljstva BiH i Suda BiH izvršili su analizu do sada urađenih KT RZ predmeta te formirali zajednički stav i zaključke o potrebnim aktivnostima, koje će dostaviti kao preporuke za izmjenu dosadašnjih kriterija u okviru Državne strategije, što će biti polazna osnova za rad Radne skupine.

Zajednički prijedlozi odnose se na konkretne kriterije u Državnoj strategiji, čijim će izmjenama biti omogućen brži rad na predmetima ratnih zločina, kao i bolja i brža protočnost za prosljeđivanje predmeta ratnih zločina na rad entitetskim tužiteljstvima, kao i praćenje realizacije ovih aktivnosti.

Sastanku su nazočili i predstavnici Misije OESS-a u BiH.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba