Vijesti

TUŽITELJSTVO BiH ĆE ODREDITI TUŽITELJE KOJI ĆE BITI KONTAKT OSOBE ZA PREDSTAVNIKE UDRUGA ŽRTAVA RATNIH ZLOČINA IZ SVIH NARODA

17.05.2017. 15:59

Glavni tužitelj Brammertz je istakao potporu Tužiteljstvu BiH i v.d. glavnog tužitelja, Gordani Tadić, u naporima za procesuiranje predmeta ratnih zločina u BiH.

TUŽITELJSTVO BiH ĆE ODREDITI TUŽITELJE KOJI ĆE BITI KONTAKT OSOBE ZA PREDSTAVNIKE UDRUGA ŽRTAVA RATNIH ZLOČINA IZ SVIH NARODA

V.d. glavnog tužitelja Tužiteljstva BiH, Gordana Tadić, i glavni tužitelj pri MKSJ/MMKS-u Serge Brammertz, u protekla dva dana su proveli više od 5 sati u razgovoru sa oko 40 predstavnika populacije žrtava ratnih zločina svih nacionalnosti, iz svih krajeva BiH.

Predstavnici populacije žrtava ratnih zločina su imali prigodu iznijeti svoje sugestije i zapažanja kada je riječ o procesuiranju predmeta ratnih zločina, procesu traženja nestalih i drugim pitanjima bitnim za žrtve ratnih zločina.

Na sastanku je sudjelovalo više od 10 tužitelja iz Posebnog odjela za ratne zločine koji rade na predmetima za određena područja, koji su predstavnicima žrtava mogli dati odgovore iz prve ruke na pitanja koja ih interesiraju.

Također, radi što bolje, brže i izravnije komunikacije bit će određeni tužitelji koji će biti kontakt osobe za suradnju i komunikaciju sa predstavnicima udruga žrtava, kako bi se informacije mogle što brže razmjenjivati.

Zbog različitih navoda u medijima bitno je istaći da je glavni tužitelj Haškog tribunala, Serge Brammertz, suradnju sa Tužiteljstvom Bosne i Hercegovine ocijenio kao izuzetno dobru te pružio potporu Tužiteljstvu BiH u daljnjem procesuiranju predmeta ratnih zločina.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba