Vijesti

V.D. GLAVNOG TUŽITELJA TUŽITELJSTVA BiH I GLAVNI TUŽITELJ PRI MKSJ-u ODRŽALI RADNI SASTANAK SA PREDSTAVNICIMA UDRUGA ŽRTAVA RATNIH ZLOČINA IZ SVIH KRAJEVA BiH

16.05.2017. 15:31

Nekoliko desetina predstavnika udruga žrtava svih nacionalnosti iz svih krajeva Bosne i Hercegovine, imali su priliku izravno se sastati sa glavnim tužiteljima i informirati ih o aktuelnostima u svezi sa radom na predmetima ratnih zločina.

V.D. GLAVNOG TUŽITELJA TUŽITELJSTVA BiH I GLAVNI TUŽITELJ PRI MKSJ-u ODRŽALI RADNI SASTANAK SA PREDSTAVNICIMA UDRUGA ŽRTAVA RATNIH ZLOČINA IZ SVIH KRAJEVA BiH

V.d. glavnog tužitelja Tužilaštva BiH, Gordana Tadić, i glavni tužitelj pri MKSJ/MMKS-u Serge Brammertz, sastali su se sa predstavnicima udruga žrtava svih nacionalnosti iz svih krajeva Bosne i Hercegovine.

Tužiteljstvo BiH i tužiteljstvo pri MKSJ-u su otvoreni za suradnju sa obiteljima žrtava, u otvorenom razgovoru i izravnom susretu, kao prema posebno osjetljivoj kategoriji stanovnika i građana BiH na čije obitelji su počinjeni ratni zločini ostavili teške i neizbrisive posljedice.

Predstavnici žrtava su mogli dužnosnicima tužiteljstva prenijeti poruke iz svojih lokalnih zajednica, koje su se najčešće odnosile na potrebe za procesuiranje pojedinaca odgovornih za počinjene zločine, kao i ukazati na potrebu provedbe aktivnosti na traženju i identifikaciji nestalih.

Na sastanku je sudjelovalo više tužitelja iz Posebnog odjela za ratne zločine koji rade na predmetima koji se odnose na određena područja, kako bi mogli dati odgovore na konkretna pitanja predstavnika udruga žrtava.

V.d. glavnog tužitelja Gordana Tadić je predstavnike žrtava upoznala sa radom Tužiteljstva BiH na predmetima ratnih zločina, kao i na aktivnostima izmjene Državne strategije za rad na predmetima ratnih zločina u koje je uključeno Tužiteljstvo BiH, te drugim aktivnostima koje se provode kako bi se stvorili uvjeti za što brži rad na predmetima ratnih zločina u narednom razdoblju.

Osim sastanka sa predstavnicima populacije žrtava, održan je i radni sastanak v.d. glavnog tužitelja Gordane Tadić i glavnog tužitelja MKSJ-a Sergea Brammertza, na kojem je razgovarano o aktualnim pitanjima vezanim za procesuiranje predmeta ratnih zločina kako u BiH, tako i u regiji te prevazilaženju poteškoća u procesuiranju koje se pojavljuju u praksi.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba