Вијести

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ЗА КРИВИЧНО ДЈЕЛО КРИЈУМЧАРЕЊА

10.05.2017. 15:27

Тужилац Тужилаштва БиХ подигао је оптужницу против Митра Стевића, рођеног 1981. године у Горњем Лукавцу - Градачац, држављанина БиХ.

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ЗА КРИВИЧНО ДЈЕЛО КРИЈУМЧАРЕЊА

Оптужени се терети да је дана 14. децембра 2016. године, на локалитету Ушће – Башчина, гранични појас општине Бијељина, из Р Србије на територију Босне и Херцеговине прокријумчарио текстилну робу, одјевне предмете разних свјетских марки и парфеме познатих брендова веће вриједности.

Према наводима оптужнице, оптужени је извршио кријумчарење наведене робе у договору са лицем из Р Србије, тако што је поменуто лице довезло чамцем наведену робу преко ријеке Саве са подручја Р Србије, гдје је оптужени претоварио и преузео робу, након чега је возилом кренуо даље према унутрашњости БиХ.

Оптуженог су потом на локалном путу зауставили и контролисали полицијски службеници Граничне полиције БиХ, а наведена роба му је одузета након претреса унутрашњости возила.

Накнадном процјеном коју је извршила Управа за индиректно опорезивање БиХ, утврђено је да се ради о роби укупне вриједности 13.940,40 КМ.

Оптужени Стевић се терети да је починио кривично дјело кријумчарење из члана 214. става 1. Кривичног закона Босне и Херцеговине.

Оптужница је прослијеђена на потврђивање Суду БиХ.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba