Вијести

ГРУПА ЕДУКАТОРА И МИРОВНИХ АКТИВИСТА ИЗ ЊЕМАЧКЕ ПОСЈЕТИЛА ТУЖИЛАШТВО БиХ

28.04.2017. 13:32

У оквиру посјете, посјетиоцима је презентована историја институције Тужилаштва БиХ, досадашњи резултати, као и активности на међународној сарадњи.

ГРУПА ЕДУКАТОРА И МИРОВНИХ АКТИВИСТА ИЗ ЊЕМАЧКЕ ПОСЈЕТИЛА ТУЖИЛАШТВО БиХ

Група младих едукатора и мировних активиста, у оквиру Њемачке асоцијације образовних институција ADB, посјетила је данас Тужилаштво БиХ.

Са посјетиоцима су се састали званичник Посебног одјела за ратне злочине, тужилац Изет Одобашић и руководилац Одјела за односе с јавношћу, Борис Грубешић.

Млади активисти су се интересовали за рад тужилаштва, историју институције, учињене напоре на процесуирању кривичних дјела тешких кршења међународног хуманитарног права у предметима ратних злочина, као и остале сегменте из дјелокруга рада Тужилаштва БиХ.

Посјетиоцима су презентоване информације, као и статистички подаци о раду Тужилаштва БиХ у протеклих 14 година, колико постоји Тужилаштво БиХ.

Такође, приликом посјете, истакнута је сарадња коју на међународном плану реализује Тужилаштво БиХ са партнерским институцијама и асоцијацијама из земаља региона, Европе и свијета.

Тужилаштво БиХ, са више од 700 оптужених лица за ратне злочине, представља значајну институцију и у међународним оквирима када је ријеч о процесуирању предмета међународног хуманитарног права, што је већ препознато и од међународне јавности, а институција је отворена за сарадњу са организацијама које су усмјерене на активности за очување мира и владавине права.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba