Вијести

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ПРОТИВ ДАМИРА ВУКШИЋА (1980) ЗБОГ КРИВИЧНОГ ДЈЕЛА НЕОВЛАШТЕНОГ ПРОМЕТА ОПОЈНИМ ДРОГАМА

27.04.2017. 15:26

Тужилац Посебног одјела за организовани криминал, привредни криминал и корупцију Тужилаштва БиХ подигао је оптужницу против:  

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ПРОТИВ ДАМИРА ВУКШИЋА (1980) ЗБОГ КРИВИЧНОГ ДЈЕЛА НЕОВЛАШТЕНОГ ПРОМЕТА ОПОЈНИМ ДРОГАМА

 - ДАМИРА ВУКШИЋА, рођеног 1980. године у Есену, СР Њемачка, настањеног у Љубушком.

Оптужени се терети да је током марта 2016. године пренио око 100 грама опојне дроге кокаин из Њемачке у Босну и Херцеговину те у мањим количинама вршио препродају опојне дроге на подручју Босне и Херцеговине, а остатак кокаина замијенио је за cca 500 грама хероина с циљем да дрогу прода даље у Р Хрватску.

Према наводима оптужнице, приликом покушаја реализације продаје предметне опојне дроге, оптуженог су спријечили и лишили слободе овлаштени полицијски службеници, којом приликом је код истог пронађена и одузета опојна дрога хероин, укупне нето масе 42,910 грама.

Оптужени се терети да је неовлаштено вршио међународни пренос и продају опојних дрога кокаин и хероин, које се налазе на попису опојних дрога, психотропних твари, биљака из којих се могу добити опојна дрога и прекурсори, супротно одредбама Закона о спречавању и сузбијању злоупотребе опојних дрога („Службени гласник БиХ“ број 8/06), чиме је починио кривично дјело неовлаштени промет опојним дрогама из члана 195. став 1. Кривичног закона Босне и Херцеговине.

Оптужница је прослијеђена на потврђивање Суду БиХ.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba