Вијести

В.Д. ГЛАВНОГ ТУЖИОЦА, ГОРДАНА ТАДИЋ, ПОСЈЕТИЛА УСТАВНИ СУД БиХ

13.04.2017. 15:32

Делегација Тужилаштва БиХ у којој су били в.д. главног тужиоца Гордана Тадић и званичници Тужилаштва, Изет Одобашић и Мирослав Марковић, посјетила је Уставни суд БиХ. Званичници Тужилаштва БиХ састали су се са предсједником Уставног суда Мирсадом Ћеманом и званичницима Суда Матом Тадићем, Миодрагом Симовићем и Звонком Мијаном.

В.Д. ГЛАВНОГ ТУЖИОЦА, ГОРДАНА ТАДИЋ, ПОСЈЕТИЛА УСТАВНИ СУД БиХ

На састанку је разговарано о актуелним питањима важним за рад и функционисање Тужилаштва БиХ и Уставног суда БиХ, као и о улози двију институција у остваривању владавине права и ефикасности правосудног система у Босни и Херцеговини.

Током састанка истакнуто је да је потребно остварити континуирану сарадњу и размјену информација о свим активностима које су битне за дјелокруг рада Уставног суда и Тужилаштва БиХ.

Нарочита пажња је посвећена питању извршења одлука Уставног суда БиХ, у чему Тужилаштво БиХ, у случају неизвршења судских одлука, има значајну законом предвиђену улогу.

Учесници састанка су сагласни да ће успјешно рјешавање питања и ефикасна сарадња двију институција допринијети остваривању уставности, успостављању владавине права и заштити људских права и основних слобода у Босни и Херцеговини.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba