Vijesti

PODIGNUTA OPTUŽNICA ZA KAZNENO DJELO NEDOZVOLJENI PROMET TROŠARINSKIH PROIZVODA

12.04.2017. 14:47

Tužitelj Tužiteljstva BiH podigao je optužnicu protiv:    

PODIGNUTA OPTUŽNICA ZA KAZNENO DJELO NEDOZVOLJENI PROMET TROŠARINSKIH PROIZVODA

-      JOVICE PETROVIĆA, rođenog 13. 07. 1984. godine u Obudovcu, općina Šamac, ranije osuđivanog, državljanina BiH.

Prema navodima optužnice Petrović se tereti da se u razdoblju od mjeseca ožujka do srpnja 2015. godine bavio nedozvoljenim prometom trošarinskih proizvoda, odnosno, držao u svojoj kući, pripremao u oblik pogodan za konzumaciju i prodavao duhan za koji nije posjedovao nikakvu dokumentaciju, odnosno koji nije obilježen trošarinskim markicama.

Optuženi je nezakonito stavljao u promet duhanske proizvode na koje se plaća porez po poreznom zakonodavstvu Bosne i Hercegovine.

Prigodom pretresa, ovlaštene službene osobe su pronašle i oduzele ukupno 235 kilograma rezanog duhana i duhana u listu, mašine za rezanje duhana, kao i razne deklaracije i natpise sa kutija za pakovanje duhana.

Iznos poreza i trošarina za kilogram duhana je oko 100 KM, te je navedenim kaznenim djelom nanesena šteta proračunu BiH u iznosu od oko 23.000 KM.

Optuženi Petrović se tereti da je nezakonito stavljao u promet, odnosno prodavao proizvode koji nisu obilježeni kontrolnim i poreznim markicama na način propisan poreznim zakonodavstvom Bosne i Hercegovine, čime je počinio kazneno djelo nedozvoljeni promet trošarinskih proizvoda iz članka 210a. stavak 1. Kaznenog zakona Bosne i Hercegovine.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba