Вијести

У ОПШТИНИ САПНА ИЗВРШЕНА ЕКСХУМАЦИЈА

11.04.2017. 14:28

На локалитету мјеста Рожањ, локацији згаришта породичне куће и баште у општини Сапна, извршена је ексхумација под надзором Тужилаштва БиХ, а ексхумиран је посмртни остатак, кост људског поријекла.

У ОПШТИНИ САПНА ИЗВРШЕНА ЕКСХУМАЦИЈА

По наредби поступајућег тужиоца, активности на терену је директно надгледао и вршио координацију процеса ексхумације истражилац Посебног одјела за ратне злочине Тужилаштва БиХ.

Пронађени посмртни остатак је пребачен у Комеморативни центар Тузла ради судско-медицинске и криминалистичко-техничке обраде, као и узимања узорка за ДНК анализу.

Према до сада доступним информацијама, највјероватније се ради о посмртним остацима лица српске националности са наведеног подручја.

У поступку ексхумације учествовали су представници ICMP-а и Института за нестала лица БиХ, љекар судске медицине, полицијски службеници ПС Сапна, као и потребни радници уз кориштење адекватне механизације Комеморативног центра Тузла.

Тужилаштво БиХ, заједно са свим агенцијама за провођење закона и институцијама које учествују у процесу тражења несталих лица, наставља рад у процесу тражења и ексхумације жртава рата 1992-1995. у свим крајевима Босне и Херцеговине.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba