Вијести

В.Д. ГЛАВНОГ ТУЖИОЦА СЕ САСТАЛА СА ДЕЛЕГАЦИЈОМ EUROJUST-а

06.04.2017. 15:08

Потписивање споразума о сарадњи и заједничке операције тужилаца из БиХ и земаља ЕУ су биле централне теме састанка.

В.Д. ГЛАВНОГ ТУЖИОЦА СЕ САСТАЛА СА ДЕЛЕГАЦИЈОМ EUROJUST-а

В.д. главног тужиоца Тужилаштва БиХ, Гордана Тадић, са својим замјеницима и сарадницима, састала се са делегацијом тужилаца и националних представника из EUROJUST-а, Асоцијације тужилаца земаља Европске уније, који су у студијској посјети БиХ.

На састанку је в.д. главног тужиоца Тадић упознала колеге из ЕУ са радом и резултатима Тужилаштва БиХ, као и са унутрашњом организацијом институције и плановима за наредни период.

С обзиром да је Тужилаштво БиХ, заједно са партнерским институцијама и тужиоцима из ЕУ, учествовало у више заједничких међународних операција у борби против најсложенијих облика криминала, на састанку је разговарано о активностима у смјеру потписивања споразума о сарадњи који ће омогућити лакшу и бржу комуникацију и провођење међународних операција, уз формирање заједничких тимова.

Тужиоци Тужилаштва БиХ су у протеклих неколико мјесеци учествовали у више међународних операција, заједно са институцијама Аустрије, Њемачке, Хрватске, Италије, земаља Бенелукса, а у борби против међународног криминала који се односио на кријумчарење оружја, неовлаштени промет опојним дрогама, трговину људима, cyber криминал и друга кривична дјела.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba