Вијести

ПО НАЛОГУ ТУЖИЛАШТВА БиХ РЕАЛИЗОВАНА АКЦИЈА КОДНОГ НАЗИВА „ТАРГЕТ“

14.03.2017. 15:44

Акција је усмјерена на откривање и кривично процесуирање кријумчара оружјем и експлозивним материјама из БиХ у земље региона и Аустрију.

ПО НАЛОГУ ТУЖИЛАШТВА БиХ РЕАЛИЗОВАНА АКЦИЈА КОДНОГ НАЗИВА „ТАРГЕТ“

Поступајући по налогу Тужилаштва БиХ и наредбама Суда БиХ, више десетина полицијских службеника Федералне управе полиције, МУП-а Кантона Сарајево и Тузланског кантона, уз ранију реализовану подршку оперативаца ОБА-е БиХ, проводе претресе и лишења слободе на више локација на подручју Сарајева и Тузланског кантона.

Активности се реализују у оквиру истраге коју Тужилаштво БиХ води против лица осумњичених за организовани криминал и неовлаштени промет оружјем, војном опремом и производима двојне намјене.

Током истраге прикупљени су докази да више повезаних лица учествује у незаконитом набављању оружја, муниције и експлозива, углавном заосталог из рата на подручју БиХ, те да са криминогеним лицима из региона учествују у кријумчарењу наведеног оружја у сусједне земље, као и Републику Аустрију, гдје се наведено оружје користи за извршење кривичних дјела.

У акцији „Таргет“ лишено је слободе више лица на подручју Сарајева, Хаџића и Лукавца, а пронађено је и више десетина комада оружја, муниције и других доказних материјала приликом претреса просторија и објеката које користе осумњичени.

Након лишења слободе осумњичени ће бити предати поступајућем тужиоцу који ће их испитати, након чега ће одлучити о даљим активностима.

Тужилаштво БиХ се захваљује институцијама и агенцијама у БиХ и иностранству које су помогле у овој акцији.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba