Вијести

НАСТАВАК АКЦИЈЕ „TWINS 1“ У БОРБИ ПРОТИВ ТРГОВИНЕ ЉУДИМА

09.03.2017. 13:59

У акцији је остварена значајна међународна сарадња са институцијама Аустрије и Њемачке. На подручју Илиџе лишена слободе два лица.

НАСТАВАК АКЦИЈЕ „TWINS 1“ У БОРБИ ПРОТИВ ТРГОВИНЕ ЉУДИМА

Тужилаштво БиХ, заједно са Државном агенцијом за истраге и заштиту - SIPA, наставило је активности у оквиру акције „Twins 1“ која је усмјерена на откривање и процесуирање починилаца кривичних дјела трговине људима ради сексуалне експлоатације.

Након вишемјесечне интензивне истраге, јутрос су на подручју општине Илиџа лишена слободе два осумњичена лица, која ће након криминалистичке обраде бити доведена на испитивање поступајућем тужиоцу.

Активности су проведене у координисаној сарадњи са полицијским и правосудним органима Аустрије и Њемачке, а осумњичена лица су под истрагом због кривичних дјела трговине људима, навођења на проституцију и прања новца.

Након испитивања осумњичених, поступајући тужилац ће одлучити о даљим активностима према осумњиченима, у складу са законом.

Прикупљени су докази да су осумњичени искориштавали тежак социјални и материјални положај жртава, дјевојака и жена са подручја БиХ и Хрватске, те жртве врбовали и транспортовали у Аустрију и Њемачку како би се у њиховој организацији бавиле проституцијом, чиме су стицали велику незакониту имовинску корист.

Ова међународна акција показује одлучност правосудних и полицијских органа у БиХ у борби против трговине људима, као и равноправну сарадњу наших институција у међународним операцијама са земљама ЕУ.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba