Вијести

ОДРЖАН КОЛЕГИЈ СВИХ ТУЖИЛАЦА ТУЖИЛАШТВА БиХ

08.03.2017. 11:45

Актуелна ситуација, анализа резултата и дефинисање приоритета рада у наредном периоду, биле су централне теме колегија тужилаца Тужилаштва БиХ.

ОДРЖАН КОЛЕГИЈ СВИХ ТУЖИЛАЦА ТУЖИЛАШТВА БиХ

В.д. главног тужиоца Тужилаштва БиХ данас је одржала колегиј свих тужилаца запослених у Тужилаштву БиХ.

На састанку је упознала тужиоце са ситуацијом коју је затекла када је прије непуних 6 мјесеци преузела дужност, као и о предузетим активностима у протеклом периоду с циљем одржавања динамике рада на предметима и ефикаснијег функционисања институције. Такође, изнесени су и планови активности у наредном периоду.

В.д. главног тужиоца је истакла потребу јачања заједништва и колегијалности у тужилаштву, те је истакла да поступци који су покренути у Тужилаштву БиХ против одређених тужилаца и запосленика морају бити проведени по највишим правним и професионалним стандардима јер је то у интересу наведених тужилаца, као и институције.

На колегију су усвојени сљедећи закључци:

-      Тужилаштво БиХ је спремно, одлучно и има капацитета да се избори са свим потешкоћама на које наилази у своме раду.

-   Тужилаштво БиХ ће наставити интензивно радити на успостављању владавине права у оквиру своје надлежности, те ће свој рад усмјерити на најсложеније предмете у свим областима, а посебно у области корупције, организованог криминала, привредног криминала, ратних злочина и тероризма.

-      Наставиће са очувањем професионалности и дигнитета институције и спријечити било какве покушаје ванинституционалног уплива у рад тужилаштва.

-      Радиће на јачању сарадње са институцијама у БиХ и иностранству, која је већ дала значајне резултате и због које смо захвални свим домаћим и међународним институцијама на подршци и помоћи у нашем раду.

-      Тужилаштво БиХ прихвата и разматра оправдане примједбе, али оцјењује штетним и неоснованим критике и паушалне оцјене које појединци износе у медијима у посљедње вријеме.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba